در بسیاری موارد حتی در پروژه های چاپی میتوان فایل را بصورت RGB شروع و طراحی کرد مانند طراحی پوستر ، کار بر روی عکس و کلا طراحی هایی که تعدادی عکس با همدیگه تلفیق و ترکیب میشن (مزایای طراحی در فضای رنگی RGB در ادامه آمده است) پس از اتمام کار در صورتیکه خروجی از فتوشاپه لایه ها رو فلت کنید و فضای رنگی رو به CMYK تغییربدید. (توجه کنید که بعد از فلت کردن لایه ها تغییر فضای رنگی باید اتفاق بیوفته) و در صورتیکه برای ادامه کار به نرم افزار ایندیزاین یا ایلوستریتور برده میشه نه تغییر فضای رنگی لازمه و نه فلت کردن و نه تغییر نوع فایل (یعنی بگذارید همون psd باقی بمونه) و در انتها این نوع خروجی گرفتنه که میتونه یه فایل CMYK مناسب چاپ تحویلتون بده.
در حین کار برای اینکه درک درستی از خروجی و استفاده رنگها داشته باشیم باید از امکان proof نرم افزار استفاده کنیم که برای تنظیمش در فتوشاپ از view -> proof setup و برای اعمالش از view -> proof colors استفاده کنید.

مزایای طراحی در فضای رنگی RGB

– فایلهای RGB حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کم حجمتر از فایلهای CMYK هستند. در اینصورت کار با آنها و انتقال انها راحتتر خواهد بود.
– بسیاری از فیلترها و دستورات فقط در فضای رنگی RGB عمل می کنند.
– گستره رنگی (گاموت) RGB گسترده تر از CMYK است.
– به دلیل گستره رنگی بیشتر RGB، ترکیب لایه ها (blending) در فتوشاپ بهتر انجام میشود.
– عکسها چون معمولا بصورت اورجینال از دوربینهای عکاسی تولید میشوند در فضای رنگی RGB هستند بنابراین همیشه با اوریجینالها کار میکنید.
– میتوان از تصاویر RGB به عنوان فایل اصلی و اولیه برای پروژه های مختلف چاپی ، وب ، مولتی مدیا و… استفاده کرد. (مثلا میتوان فایل RGB را مستقیما داخل ایندیزاین برای یک پروژه چاپی برد)

چه مواقع فایلمون رو CMYK شروع و طراحی کنیم

مواردیکه خروجی ما قطعا فقط چاپ خواهد بود و نیاز به تنظیم درصد رنگ در حین کار داریم در این مواقع معمولا لایه های زیادی نداریم و لایه ها با هم تکیب نمیشوند و لایه ها معمولا دارای رنگهای تخت یا گرادینتهای زیادتری هستند و یا متن زیادی در سند موجود است. مانند کارت ویزیت و ست اداری

نتیجه گیری

برای شروع و ادامه طراحی د فتوشاپ همیشه اول امان سنجی فضای RGB را در نظر بگیرید و در صورتیکه واقعا نیاز بود از فضای رنگی CMYK برای شروع و ادامه طراحی استفاده کنید.